Decenijama je narod obožavao Radmilu Živković, ali ovo vam je promaklo: Ona sada ima svoje mesto među legendama
Radmila Živković, Foto: Dragana Udovičić

odlazak

Decenijama je narod obožavao Radmilu Živković, ali ovo vam je promaklo: Ona sada ima svoje mesto među legendama

Njeni sugrađani pamte je ne samo po glumačkoj virtuoznosti, već i po vedrom duhu i brzoj, britkoj reči, kojom je osvajala srca

Objavljeno:

Kruševljani i danas s tugom, ali i ponosom, govore o Radmili Živković, glumici koja je svojim talentom i duhom obeležila čitavu jednu epohu srpskog pozorišta.

Mnogi ne znaju da je detinjstvo provela u Balšićevoj ulici u Kruševcu,u kojoj se rodio i čuveni komičar Miodrag Petrović Čkalja.

Završila je kruševačku Gimnaziju, a njeni sugrađani pamte je ne samo po glumačkoj virtuoznosti, već i po vedrom duhu i brzoj, britkoj reči, kojom je osvajala srca.

Miodrag Petrović Čkalja
foto: Printscreen/ YouTube/ DomaciFilmoviSerije

- Radmila Živković je verovatno poslednja iz plejade vrsnih kruševačkih glumaca. Od Đuze Stojiljkovića, Rade Savićević, Taška Načića, Čkalje, ona je bila poslednji član te velike familije glumaca koji su obeležili ne samo Srbiju, već i bivšu Jugoslaviju. Njeno vedro lice, istančan smisao za humor i briljantna komedija ostaviće neizbrisiv trag u našim srcima. Odlaskom Radmile, ta plejada glumaca sada je skupljena na nekom drugom mestu, ali u našim sećanjima ona će zauvek ostati prisutna. Pamtimo je kao prvakinju Narodnog pozorišta i ponosnu Kruševljanku - rekao je upravnik Kruševačkog pozorišta Branislav Nedić, prenosi Informer.

Radmila Živković
foto: A.H./ATAImages

Kruševljani s pravom očekuju da se Radmila nađe među velikim imenima na "Prozoru sećanja". Na bočnoj fasadi zgrade Kruševačkog pozorišta, naime, nalaze se panoi s fotografijama velikih umetnika. Svoj "prozor" ima Vlastimir Đuza Stojiljković, Bata Paskaljević, Milan Puzić, Taško Načić, Radmila Savićević, Miodrag Petrović Čkalja, Borisav Mihailović, Ljubinka Bobić, Marko Živić...

Radmila Živković
foto: Fonet

Svojim likom, delom i nesvakidašnjim talentom, Radmila ima svoje mesto među kruševačkim legendama.

Bonus video:

01:33:18

SCENIRANJE 18.12.2022. RADMILA ZIVKOVIC

(Espreso/Kurir/L.S./prenela:B.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.